Penetrationstest

Få et overblik over jeres IT-sikkerhed

Digitale løsninger og systemer er efterhånden blevet til en almen integreret del af enhver virksomheds forretning. Virksomheder på tværs af brancher og størrelser bruger i dag forskellige værktøjer i deres daglige arbejdsgange. De omfavnede digitale løsninger spænder bredt, hvor eksempler findes lige fra emails, outsourcet SaaS løsninger, hjemmesider, Wifi, streaming, kopimaskiner, printere mv.

Mange virksomheders tillader herudover også deres medarbejdere at tilkoble virksomhedens internet. Herunder at bruge egne telefoner, computere og arbejde hjemmefra. Dette sætter et konstant pres på IT-sikkerheden i jeres virksomhed.

Risikostyring er en nødvendighed

Det øget brug af digitale løsninger medvirker til at din virksomheds angrebsflade øges. Cyber trusler er et voksende problem, hvor flere og flere virksomheder i dag bliver infiltreret af uvedkommende IT-kriminelle. Mange forskellige enheder og tjenester bliver brugt af hackere som indgange til virksomhedens aktiver og fortrolige oplysninger.

Cyber angreb, indbrud og medfølgende hændelser kan være forkrøblende for din forretning. De kan medføre til voldsomme konsekvenser i form af databrud, sammenbrud af IT-infrastrukturen og forretningskritiske informationer bliver lækket.

Alle sammen konsekvenser der kan blive fatale for jeres forretning. Omkostningerne forbundet med cyber angreb koster i gennemsnit danske virksomheder omkring 1 million kroner, men konsekvenser går også udover jeres kunders tillid til jer. Endvidere kan de også medføre til konsekvenser internt for medarbejderne i form af nedsat effektivitet, overlast og deres privatliv.

De digitale trusler er således skræmmende mange, og rammer bredt på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser. God IT- og informationssikkerhed er derfor en nødvendighed for virksomheder.

Har I overblikket over jeres sikkerhed?

For at få indsigt i jeres risikozone, kræver det først at i identificere jeres svaghedsområder. Derefter er det muligt at danne sig et overblik og implementere nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Men det kan for mange virksomheder virke som en uoverskuelig opgave at få styr på deres IT-sikkerhed. Det kan fremstå for ressource og tidskrævende, samt et manglende sted at starte.

En måde at danne sig et overblik over alle jeres indgangsvinkler, er ved at gøre brug af en penetrationstest. En traditionel penetrationstest er en dybdegående manuel analyse af jeres pågældende applikationers og systemers gennemtrængelighed.

Testen fungerer som en slags eftersyn af jeres virksomheds netværk, digitale tjenester og systemer. Den omfatter hele jeres IT-infrastruktur, hvor den er med til at belyse manglende sikkerhed, blinde vinkler og lettilgængelige områder i IT-miljøet. Man vil her agere som en hacker, hvor man vil forsøge at bryde ind i det pågældende system. En penetrationstest virker således som en adgangstest til jeres eksisterende opsætning og funktioner.

Det er vigtigt at lave løbende penetrationstester særligt i takt med integrationen af nye digitale løsninger. På den måde er I sikret at jeres IT- og informationssikkerhed altid er opdateret.

Lad os hjælpe jer

En penetrationstest er et vigtigt led i jeres rejse mod en bedre IT-sikkerhed. Den er med til at giver jer indsigt og overblik over jeres IT-sikkerhed. At udføre en penetrationstest forudsætter store krav til den ansvarlige. Den kræver dybdegående specialviden, kendskab og ekspertise.

Det kan være vanskeligt for virksomheder at hente efterspurgt og kvalificeret arbejdskraft internt. Det er ikke alle virksomheder der har en IT-afdeling eller rette videns ressourcer til gode. Derfor bør sådan nogle tests altid udføres af kvalificeret specialister indenfor fagområdet og den benyttede teknologi.

Hos ITZONE er vi partnere med Defensive IT Solutions, en konsulentvirksomhed der er professionelle indenfor cyber security. De er eksperter indenfor området, hvor de har unikke kompetencer og dybdegående viden, som er nødvendig for at opretholde jeres IT-sikkerhed.

Er I klar til en mere sikker hverdag?

Har I spørgsmål eller brug for hjælp, kontakt os på mail eller telefon for at høre mere.

Kontakt os i dag

​Skal vi hjælpe med at effektivisere din forretning?

Kontakt os i dag på (+45) 88 77 01 02 eller skriv til os på kontakt@itzone.dk.